Το πρώτο όχημα της ομάδας, Eco Racer I, ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2008 και χρησιμοποιούσε κινητήρα εσωτερικής κάυσης βενζίνης. Απο το 2009 η ομάδα ασχολείται με την ηλεκτροκίνηση και τις κυψέλες υδρογόνου έχοντας σχεδίασει, εξελίξει, κατασκευάσει και αγωνιστεί με τα οχήματα: Eco Racer II, ER10, ER11, ER12, ER13, ER14, ER15 και Σπύρος Λούης-2016, 2017 και 2019. Κάθε ένα από αυτά αποτελεί ένα πρωτότυπο τετράτροχο, μονοθέσιο όχημα πόλης, που κατασκευάζεται ολοκληρωτικά στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τα οχήματα της ομάδας TUCer αποτελούν πλατφόρμα πειραματισμού και μελέτης με στόχο την επίτευξη χαμηλής κατανάλωσης, την οδηγική ασφάλεια αλλά και τις καινοτομίες που θα εφαρμοστούν στην αυτοκίνηση στα επόμενα χρόνια. Καθε ένα από τα οχήματα της ομάδας χρησιμοποιήθηκε, πέρα από τις διεθνείς αγωνιστικές συμμετοχές, για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της σχολής ΜΠΔ αλλά και ως αντικείμενο έρευνας με στόχο τη συνεχή εξέλιξη του και τη βελτίωση των επιδόσεών του.

Από το Μάιο του 2008 μέχρι και σήμερα τα οχήματα της ομάδας TUCer συμμετέχουν στο διεθνή Μαραθώνιο οικονομίας της Shell. Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται επί τρεις δεκαετίες στην Ευρώπη και αποτελεί σημείο αναφοράς της ερευνητικής δραστηριότητας που σχετίζεται με την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και την εξέλιξη νέων τεχνολογιών οχημάτων. Τα οχήματα της ομάδας διαγωνίζονται στην κατηγορία οχημάτων αστικού κύκλου - urban vehicles και έχουν βραβευθεί επανειλημμένως.

Οχήματα