Από το 2007 η ομάδα TUCer (Technical University of Crete eco racing) του Πολυτεχνείου Κρήτης σχεδιάζει, κατασκευάζει και αγωνίζεται με πρωτότυπα ηλεκτρικά οχήματα χαμηλής κατανάλωσης και μηδενικών ρύπων, που χρησιμοποιούν ως καύσιμο υδρογόνο. Αποτελείται από φοιτητές και ερευνητικό προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης που οραματίζονται μια φιλική προς το περιβάλλον αυτοκίνηση και παθιάζονται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από τη στιγμή της ίδρυσής της μέχρι και τώρα, η συμμετοχή σε αυτήν είναι αποκλειστικά εθελοντική. Η πολύχρονη αγωνιστική εμπειρία της ομάδας TUCer συνοδεύεται από κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις.

Το 2017 στην ομάδα προστέθηκαν δύο ακόμη ερευνητικές δραστηριότητες:

  • Δαίδαλος, ανάπτυξη πρωτότυπης ηλεκτροκίνητης, τρίτροχης μοτοσυκλέτας όπου εφαρμόζονται καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής και
  • TUCeRous (TUCer autonomous), πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο όχημα χαμηλής κατανάλωσης, κατάλληλο για έρευνα και ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης πλοήγησης.

Οι δραστηριότητες της ομάδας TUCer υποστηρίζονται από το Διατμηματικό Εργαστήριο Εργαλειομηχανών και τα εργαστήρια Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής, Κυκλωμάτων, Αισθητήρων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ψηφιακών Κατασκευών και Ταχείας Πρωτοτυποποίησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.


Μεγάλοι Χορηγοί


Χρυσοί Χορηγοί


Ασημένιοι Χορηγοί


Χάλκινοι Χορηγοί


Υποστηρικτές