Η ομάδα TUCer διανύει τη δεύτερη δεκαετία διεθνών αγωνιστικών συμμετοχών. Έχει κατακτήσει επτά τρόπαια και πλήθος διακρίσεων τα τελευταία χρόνια. Η συμμετοχή της ομάδας στους διεθνείς διαγωνισμούς πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πολυτεχνείου Κρήτης και παραμένει η μοναδική συμμετοχή ελληνικού ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην κατηγορία των οχημάτων πόλης με καύσιμο υδρογόνο.

Διαγωνισμός Shell Eco-marathon


Autonomous Competition 2021

6η θέση στην παγκόσμια κατάταξη

Η ομάδα TUCer συμμετείχε στον παγκόσμιο προγραμματιστικό διαγωνισμό Shell Eco-marathon Autonomous Programming Competition 2021. Μετά από έντονο συναγωνισμό που διήρκησε αρκετές ημέρες και με συνεχή εναλλαγή στη κατάταξη, κατέλαβε την 6η θέση σε σύνολο 32 συμμετεχόντων από εκπαιδευτικά ιδρύματα όλου του κόσμου.

Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, είχε ως στόχο την ανάπτυξη συστήματος αυτόνομης πλοήγησης για συμβατικό όχημα πόλης και κίνηση σε αστικό περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια όπως η κατανάλωση του οχήματος και η βέλτιστη στρατηγική κίνησης ως προς την απόσταση και τον χρόνο κίνησης. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες χρησιμοποίησαν ένα συνδυασμό αλγορίθμων βελτιστοποίησης και μηχανικής μάθησης, προκειμένου το όχημα να σχεδιάσει τη πορεία του και να κινηθεί αυτόνομα σε ρεαλιστικές συνθήκες δρόμου και περιβάλλοντος χώρου.


Λονδίνο 2019

2η θέση στο Βραβείο Ασφάλειας

Η ομάδα TUCer συμμετείχε για πολλοστή φορά στο παράπλευρο Διαγωνισμό Ασφαλείας του Shell Eco Marathon Europe 2019 και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Διαγωνισμό Ασφαλείας.


Λονδίνο 2017

4η θέση και 1ο Βραβείο Ασφαλείας - Safety Award

Το 2017 στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια του Shell Eco Marathon Europe,  η ομάδα TUCer κατάφερε να κατακτήσει την τέταρτη θέση στην κατηγορία της. Επίσης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και τέταρτη συνολικά στην αγωνιστική ιστορία της, το 1ο Βραβείο Ασφαλείας - Safety Award συγκεντρώνοντας διθυραμβικές κριτικές από την επιτροπή του διαγωνισμού:

  • Ο υπεύθυνος ασφαλείας των εξεδρών άντλησης της Shell επισήμανε κατά την απονομή: "Η εταιρεία μου έχει να μάθει αρκετά από την ομάδα TUCer".
  • Η διευθύντρια της Linde Ηνωμένου Βασιλείου και Αφρικής ξεκαθάρισε ότι η ομάδα TUCer κέρδισε το βραβείο ούσα πολύ μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες στον τομέα της ασφάλειας.

Λονδίνο 2016

1ο Βραβείο Ασφαλείας - Safety Award

Τρίτη φορά στη μέχρι τώρα ιστορία της, η ομάδα TUCer κατακτά το 1ο Βραβείο Ασφαλείας Οχημάτων - Safety Award:

  • Παρουσιάστηκε ένα εξελιγμένο όχημα με σημαντικές βελτιώσεις στο πλαίσιο του, το οποίο μελετήθηκε εξ αρχής με στόχο τη βελτιστοποιημένη συμπεριφορά και την αυξημένη ασφάλεια στις συνθήκες του αγώνα.
  • Καινοτόμες λύσεις προστέθηκαν στο σύστημα διαχείρισης ενέργειας για την επίτευξη χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια του οδηγού. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, έγιναν βελτιώσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης/ενέργειας και τοποθετήθηκαν εξελιγμένα συστήματα τηλεμετρίας ζωντανής μετάδοσης δεδομένων που αφορούν την κατάσταση του οδηγού και του οχήματος.

Ρότερνταμ 2015

4η θέση


Ρότερνταμ 2014

4η θέση


Ρότερνταμ 2013

1ο Βραβείο Ενεργειακής Πρόκλησης και Βραβείο Κοινού

Η ομάδα κατακτά δύο τρόπαια:

  • το 1ο Βραβείο Ενεργειακής Πρόκλησης (Shell Student Energy Challenge) και
  • το Βραβείο του Κοινού (People’s Choice Award).

Για αυτά διαγωνίστηκαν 183 ομάδες, που κλήθηκαν να παρουσιάσουν μία έρευνα σχετικά με τις μελλοντικές ενεργειακές προοπτικές του πλανήτη έως το 2050. Η βραβευμένη συμμετοχή της ομάδας είναι διαθέσιμη εδώ. Λόγω αυτών των διακρίσεών της η ομάδα κέρδισε μία επίσημη επίσκεψη και ξενάγηση στο εργοστάσιο και το αγωνιστικό τμήμα της Ferrari στη Modena.


Ρότερνταμ 2012

4η θέση


Γερμανία, Lausitz-Eurospeedway, 2011

1ο Βραβείο Ασφαλείας- Safety Award

Στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 26-28 Μαΐου 2011, στην πίστα Eurospeedway, στο Lausitz της Γερμανίας, η ομάδα κατάφερε να εντυπωσιάσει και να αποσπάσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Ασφαλείας οχημάτων, με το όχημα ER11.


Γερμανία, Lausitz-Eurospeedway, 2010

1ο Βραβείο Ασφαλείας- Safety Award

Η ομάδα κατακτά το πρώτο της τρόπαιο, το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Ασφάλειας οχημάτων (ADAC Safety Award), το Μάιο του 2010 στην Γερμανία, στο αυτοκινητοδρόμιο Eurospeedway, στο Lausitz.