Η ομάδα TUCer στον αγώνα Shell Eco-marathon Europe and Africa 2025

Από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου η ομάδα TUCer του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε στο διεθνή αγώνα χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου, Shell Eco-marathon Europe and Africa 2025. Ήταν η 14η αγωνιστική της συμμετοχή, στην κατηγορία των υδρογονοκίνητων οχημάτων αστικού κύκλου. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο αυτοκινητοδρόμιο Silesia Ring στο Kamień Śląski, στην Πολωνία.

Η συμμόρφωση του πρωτότυπου αγωνιστικού οχήματος της ομάδας και των οδηγών του με τους κανονισμού του αγώνα πιστοποιήθηκε με επιτυχία κατόπιν διήμερου τεχνικού ελέγχου από τους κριτές και το τεχνικό προσωπικό της διοργάνωσης. Μετά τον επιτυχή τεχνικό έλεγχο το όχημα διαγωνίστηκε τρεις φορές. Λόγω τεχνικών προβλημάτων όμως, δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοσή της.

Στην αγωνιστική αποστολή συμμετείχαν οι παρακάτω φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης:

  1. Μιχαήλ Άγγελος Γκουβέλης, φοιτητής της σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
  2. Ιωάννα Θεοδοσίου, φοιτήτρια της σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
  3. Γεώργιος Κωνσταντίνος Καραλής, φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
  4. Όλγα Κούφα, φοιτήτρια της σχολής Αρχιτεκτονικής
  5. Ευάγγελος Μπουμάκης, φοιτητής της σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
  6. Γεώργιος Συντυχάκης, φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Η ομάδα TUCer ευχαριστεί το Πολυτεχνείο Κρήτης και τους χορηγούς της BETA CAE Systems, Terna Energy, Coral, Raycap, ANEK LINES, SUPERFAST FERRIES, ABB και Antonis Bikes, για την πολύτιμη βοήθειά τους.