Η ομάδα TUCer συμμετείχε φέτος για δέκατη φορά στο διεθνή διαγωνισμό Shell Eco Marathon 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο ( 25/5 - 28/5 ). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερες από 200 ομάδες , από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης, με την TUCer να παραμένει η μόνη ελληνική συμμετοχή στην κατηγορία των οχημάτων πόλης (Urban Concept).

Εφέτος συμμετείχε στο διαγωνισμό με το εξελιγμένο όχημά της «Σπύρος Λούης» το οποίο διέθετε νέο πλαίσιο,  νέες αναρτήσεις, νέο σύστημα διεύθυνσης και νέο ηλεκτρικό κινητήρα ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό απέναντι στον διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό. Δόθηκε μεγάλη σημασία στις προδιαγραφές ασφαλείας οδηγού και οχήματος. Αναπτύχθηκε, δοκιμάστηκε και τοποθετήθηκε πρωτότυπο σύστημα τηλεμετρίας που καθιστά εφικτή τη πρόσβαση, μέσω μιας ιστοσελίδας, σε ζωντανά δεδομένα από την κατάσταση του οδηγού και του οχήματος. Η συνεχής προσπάθεια της ομάδας να αντιμετωπίζει με απόλυτη σοβαρότητα όλα τα θέματα ασφάλειας στη σχεδίαση του οχήματος, στις κατασκευαστικές διαδικασίες, στις δοκιμές και κύρια στην αγωνιστική της παρουσία, δεν πέρασε απαρατήρητη.

Στην πίστα, μετά από ένα δύσκολο αγώνα, ο οποίος άφησε εκτός κατάταξης δέκα από τις δεκαπέντε συμμετοχές στην κατηγορία της, η ομάδα TUCer βρέθηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία της και την αγωνιστική της εμπειρία.

Η έμφαση στην ασφάλεια οχήματος-οδηγού και η γενικότερη οργάνωση και λειτουργία της ομάδας στον τομέα αυτό, εντυπωσίασε και του κριτές του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα η TUCER να κατακτήσει το 1ο Βραβείο Ασφάλειας Οχημάτων, για τέταρτη φορά στην ιστορία της, και δεύτερη συνεχόμενη.