Η ομάδα TUCer συμμετείχε φέτος για ένατη φορά στο διεθνή διαγωνισμό Shell Eco Marathon 2016 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο ( 30/6 - 3/7 ). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερες από 200 ομάδες , από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης, με την TUCer να παραμένει η μόνη ελληνική συμμετοχή στην κατηγορία των οχημάτων πόλης (Urban Concept).

Η ομάδα παρουσίασε φέτος ένα εξελιγμένο όχημα με το όνομα «Σπύρος Λούης»,προς τιμή του μεγάλου έλληνα ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμου, με στόχο τη διάκριση σε μία νέα και ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή. Σημαντικές βελτιώσεις έγιναν στο πλαίσιο του οχήματος, το οποίο μελετήθηκε εξ αρχής με στόχο τη βελτιστοποιημένη συμπεριφορά και την αυξημένη ασφάλεια στις συνθήκες του αγώνα. Νέα συστήματα προστέθηκαν στο σύστημα διαχείρισης ενέργειας για την επίτευξη χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια του οδηγού. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, έγιναν βελτιώσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης/ενέργειας και τοποθετήθηκαν εξελιγμένα συστήματα τηλεμετρίας, με ζωντανή μετάδοση δεδομένων για την κατάσταση του οδηγού και του οχήματος.

Η έμφαση στην ασφάλεια οχήματος-οδηγού και η γενικότερη οργάνωση και λειτουργία της ομάδας στον τομέα αυτό, εντυπωσίασε και του κριτές του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα η TUCER να κατακτήσει το 1ο Βραβείο Ασφάλειας Οχημάτων, για τρίτη φορά στην ιστορία της.