Τον Μάιο του 2012 η ομάδα παρουσίασε ένα εξόλοκλήρου νέο όχημα, με έμφαση στην αεροδυναμική, την μείωση του βάρους αλλά και την παρουσίαση ενός νέου συστήματος μετάδοσης κίνησης και συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό Shell Eco Marathon 2012. Ο διαγωνισμός διεξείχθει 14-19 Μαίου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 217 εκπαιδευτικά ιδρύματα από 23 χώρες της Ευρώπης με 3000 μαθητές και φοιτητές.

Το νέο όχημα, όπως και οι προκάτοχοί του, κινείται απο ηλεκτρικό κινητήρα και κυψέλες καύσιμου υδρογόνου, τομέα στον οποίο έχει εξιειδικευθεί τα τελευταία χρόνια η ομάδα. Ωστόσο, έχει την ταυτόχρονη δυνατότητα κίνησης και σας αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με τη βοήθεια μπαταριών. Νέοι ελαφρύτεροι τροχοί, νέο πιο ελαφρύ και αεροδυναμικό κάλυμα και πλαίσιο, νέος κινητήρας και σύστημα μετάδοσης συμπληρώνουν το ολοκαίνουργιο ER12.

Με το νέο ER12 επιτύχαμε επίδοση 34km/kWh, που αντιστοιχεί σε περίπου 328 km/lt, κατακτώντας την 4η θέση στην κατηγορία του. Παρόλο που κάποια τεχνικά προβλήματα στέρησαν από την ομάδα μια ακόμη καλύτερη επίδοση, οι σημαντικές βελτιώσεις του νέου οχήματος επέτρεψαν στην ομάδα μας να σκαρφαλωσει στην 4η θέση, ένα βήμα πριν το βάθρο, σε σύγκριση με την 8η που κατείχε το 2011.