Η ομάδα TUCer κατακτά το 1ο Βραβείο Ασφαλείας Οχημάτων (Safety Award) στο Shell Eco Marathon 2016

Η ομάδα TUCEcoRacingκατακτά ένα ακόμη βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό!

Η ομάδα TUCEcoRacing (TUCER) του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε για ένατη φορά στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας ShellEcoMarathon 2016, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο (28/06-03/07). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 200 ομάδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 29 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Συνεπής στις διακρίσεις!

Η ομάδα παρουσίασε φέτος ένα εξελιγμένο όχημα με το όνομα «Σπύρος Λούης», με στόχο τη διάκριση σε μία νέα και ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή. Σημαντικές βελτιώσεις έγιναν στο πλαίσιο του οχήματος, το οποίο μελετήθηκε εξ αρχής με στόχο τη βελτιστοποιημένη συμπεριφορά και την αυξημένη ασφάλεια στις συνθήκες του αγώνα. Νέα συστήματα προστέθηκαν στο σύστημα διαχείρισης ενέργειας για την επίτευξη χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια του οδηγού. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, έγιναν βελτιώσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης/ενέργειας και τοποθετήθηκαν εξελιγμένα συστήματα τηλεμετρίας, με ζωντανή μετάδοση δεδομένων για την κατάσταση του οδηγού και του οχήματος.

Η έμφαση στην ασφάλεια οχήματος-οδηγού και η γενικότερη οργάνωση και λειτουργία της ομάδας στον τομέα αυτό, εντυπωσίασε και του κριτές του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα η TUCER να κατακτήσει το 1ο Βραβείο Ασφάλειας Οχημάτων, για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης με την ομάδα TUCEcoRacing έχει κατακτήσει πέντε τρόπαια σε εννιά χρόνια και κάθε χρόνο βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στα καλύτερα ιδρύματα της Ευρώπης!

Από τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε το δελτίο τύπου μας.