Προστατευτικές ασπίδες προσώπου Thorax_TUC από το Πολυτεχνείο Κρήτης για το Νοσοκομείο Χανίων και το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

Στηρίζοντας την υπερπροσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των στελεχών του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" κατά την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί και με την πανδημία του κορωνοϊού σε εξέλιξη, το Πολυτεχνείο Κρήτης κατασκευάζει μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης, προστατευτικές ασπίδες προσώπου που θα διατεθούν, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων "Ο Άγιος Γεώργιος" και στους Δήμους Χανίων και Ρεθύμνης για το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι".

Τα παρακάτω εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης:

καθώς και η

προχώρησαν στη σχεδίαση και παραγωγή προστατευτικών ασπίδων προσώπου Thorax_TUC ώστε να καλυφθεί μέρος των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας. Οι ασπίδες προσώπου Thorax_TUC είναι βασισμένες στο αντίστοιχο σχέδιο του Josef Prusa και είναι ειδικά σχεδιασμένες για την προστασία των επαγγελματιών της υγείας, διαθέτουν εργονομική και λιτή σχεδίαση αποτελούμενη από ελάχιστα εξαρτήματα με στόχο την οικονομική και ταχεία κατασκευή, με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η προστατευτική προσωπίδα χρησιμοποιείται επικουρικά στο έργο των επαγγελματιών.>

Τα σχέδια και τα αρχεία προς εκτύπωση είναι διαθέσιμα σε δημόσιο αποθετήριο, έτοιμα για άμεση εκτύπωση σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Τη σχεδίαση και συναρμολόγηση της ασπίδας έχει αναλάβει ο Θοδωρής Στεφανούλης, φοιτητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και μέλος της ομάδας TUCer.

Οι πρώτες προστατευτικές ασπίδες προσώπου θα παραδοθούν εντός της εβδομάδας, με στόχο σταδιακά να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.